Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/vangin01/domains/vanginnekentrainingen.nl/public_html/_source/functions/functions.php on line 110

Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/vangin01/domains/vanginnekentrainingen.nl/public_html/_source/functions/commands.php on line 106
.: van Ginneken Trainingen :.

Profiel

Metafoor Gerda van Ginneken

  1. Als mens
  2. Als trainer
  3. Als acteur
  4. Achtergrond
  5. Opleidingen

Als mens
Ik maak gemakkelijk contact, ben gemoedelijk en zorgzaam en heb een grote belangstelling voor de menselijke drijfveren. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens talenten heeft.

Als trainer
Ik heb oprechte belangstelling voor de medewerker en ben gericht op het creëren van ontwikkeling. Daarnaast ben ik creatief en kan goed, beeldend, uitleg geven of gevoelens verwoorden. Omdat je nooit precies weet wat er gaat gebeuren in een groep komen deze eigenschappen goed van pas bij het trainen en coachen. Bovendien kan ik ook goed improviseren en motiveren, want weerstand van medewerkers tijdens een training mag, maar blijven hangen in weerstand is ongewenst.

Ben goed bekend met:

  • het zorgleefplan en de 4 domeinen
  • voorwaarde van verantwoorde zorg
  • zorgvisie van Aart Pool en het IMOZ.

RET, TA, kernkwaliteiten, communicatie- en coachingsvaardigheden en loopbaanontwikkeling zitten allemaal in mijn rugzak en worden waar nodig ingezet.

Een extra dimensie als trainer kan ik bieden door mijn uitgebreide kennis over het ziektebeeld dementie. Daarnaast heb ik kennis over mensen met een psychiatrische stoornis en lichamelijke handicaps.

Als acteur
Ik ben geen professionele acteur maar ben heel goed in staat om tijdens trainingen, voordrachten of interactief toneel in de jas van de ander te kruipen.
Alleen of samen met een collega trainer verzorg ik visualisaties bij presentaties of voorlichtingsbijeenkomsten in de sector zorg en welzijn.

Achtergrond
In 1976 ben ik mijn loopbaan begonnen als verpleegkundige, ruim 12 jaar heb ik gewerkt op de kraamafdeling.
 
Van 1998 tot 2000 heb ik als cursusleidster van 'Samen bevallen' zwangerschapscursussen verzorgd voor aanstaande ouders.
Het ging daarbij om de voorbereiding op hun bevalling en begeleiding in de tijd erna. Voor deze cursus ontwikkelde ik nieuwe didactische werkvormen en lesmethodes.
 
Van 1997 tot 2003 was ik werkzaam als consulent bij de vrijwillige thuishulpcentrale van de SPD en vervolgens als coördinator bij Home-Start van Humanitas.
In beide functie was één van mijn primaire taken het ontwikkelen, organiseren en verzorgen van trainingen voor vrijwilligers.
 
Vanaf 2003 heb ik met veel plezier twee jaar als coördinator Belevingsgerichte zorg in een verpleeghuis gewerkt, waar ik als trainer/jobcoach een trainingstraject heb ontwikkeld voor en uitgevoerd op twee psychogeriatrische afdelingen en ondersteunende en paramedische diensten.
 
Vanaf 2006 ben ik als freelance trainer aan de slag gegaan. Naast het trainen heb ik tot maart 2010, 16 uur gewerkt als trajectbegeleider van het re-integratiebedrijf Servicepuntarbeid.

Opleidingen
2011 (Verwacht)
Master begeleidingskunde; Transfergroep Rotterdam
2009 Train de trainer cursus voor gespreksleiders van het Alzheimercafé; Bère Miese
2008 Post HBO training Loopbaanbegeleiding; Saxion
2005 Leergang coaching; Organisatie- en adviesbureau Buwalda en partners
2003 Cursus Belevingsgerichte zorg; Ontwikkelen en uitvoeren van scholingsprogramma's
2002 Cursus projectmanagement; Transfergroep Rotterdam
1995 Cursus drama voor beginners en vervolgcursus; SSWK Rotterdam
1993 Beginners- en vervolgcommunicatiecursus (cursus gebarentaal); Swedoro
1988 Kaderopleiding; Vereniging Samen Bevallen
1986 Managementopleiding voor non-profit instellingen; IBW
1980 Specialistische opleiding Obstetrie en Gynaecologie (kraamspecialisatie); Leijenburg ziekenhuis in Den Haag
1976 Inservice opleiding verpleegkundige A; Diaconessen ziekenhuis Refaja Dordrecht

Deze website is gemaakt en ontworpen door NMMOnline.